Son Servera compleix la seva promesa i celebra Sant Ignasi

Son Servera compleix la seva promesa i celebra Sant Ignasi
El Consistori ha fet entrega del premi "Metge Joan Lliteres" a la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears.

El poble de Son Servera ha tornat, un any mes, a complir la seva promesa i ha celebrat la festivitat de Sant Ignasi per commemorar l'aixecament del cordó sanitari militar establert amb motiu de l'epidèmia de la pesta que va assolar el municipi l'any 1820. Els actes commemoratius, de caràcter solemne, han començat amb una missa a l'església de Sant Joan i l'ofrena foral a la figura del pastoret que presideix la plaça de l'església.

Un dels actes centrals de la diada és l'entrega del premi "Metge Joan Lliteres", una distinció que reconeix els mèrits de persones i institucions que duen a terme tasques de consciència social, humanitària i d'investigació científica i mèdica en benefici de tots els ciutadans i totes les ciutadanes de les illes per recordar la solidaritat dels veïnats de Son Servera i dels municipis del voltant en aquella ocasió. En aquesta ocasió l'ha rebut la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears que ha agraït un reconeixement "que dóna visibilitat a la Fundació i a totes les persones que hi ha darrere una donació".

El Dr. Enrique Girona, director tècnic del Banc de Sang, ha fet un paral·lelisme entre la situació que va viure Son Servera durant l'epidèmia i la que viuen ells diàriament: "Son Servera va superar la pesta gràcies a la solidaritat de tots, el de dins el cordó i els de fora, i noltros cada dia podem dur endavant el nostre propòsit gràcies a la solidaritat de la gent que fa donacions".

Els actes commemoratius acabaran al Teatre la Unió amb l'entrega de premis del concurs escolar de poesia i glossat que cada any es celebra entre els centres educatius del municipi per donar a conèixer el que va suposar pel municipi la pesta de 1820.


Data de publicació: 02/02/2018

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es