Son Servera aprova una nova ordenança de renou i vibracions

Son Servera aprova una nova ordenança de renou i vibracions
L'últim plenari de la legislatura va aprovar una nova ordenança amb la finalitat de tenir una gestió del renou més eficaç i reduir molèsties als veïnats.

L'Ajuntament de Son Servera tindrà una nova ordenança municipal de renou i vibracions després de l'aprovació d'aquesta en l'últim plenari d'aquesta legislatura.

Aquesta nova ordenança, que ha estat consensuada amb el municipi veí de Sant Llorenç des Cardassar a través del Consorci de Turisme, ja que afecta també a la zona comuna de la costa, té com a principal novetat la definició de rangs límit de renou que poden donar-se en cada zona concreta a més d'establir els requisits per a noves activitats comercials, industrials, etc. a qui s'exigirà un estudi acústic que garanteixin un aïllament mínim en funció del tipus d'activitat i que compleixin amb els nivells de contaminació acústica.

Això suposa doncs una reducció significativa de les molèsties que l'emissió de sorolls i vibracions produeixen als veïns alhora que millorar la qualitat ambiental del poble.

La nova eina que s'incorpora permet la gestió municipal total del renou sigui trànsit, activitats veïnals o comercials i deixa els mecanismes necessaris a punt per a poder fer un mapa de soroll en cas que la població creixi.

A més, aquesta nova normativa estableix horaris fixes per a obres, per a recollida de residus, una regulació d'activitats de càrrega i descàrrega, controls i possibles paralitzacions en cas d'incompliment.

«A Son Servera convivim turistes, residents i treballadors i val la pena una bona regulació del renou per tal de tenir una bona convivència i millorar la qualitat de vida del municipi que permeti un equilibri real entre oci i descans»; ha valorat la regidora de Turisme, Marga Vives.


Data de publicació: 23/05/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es